Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018


Αγαπητοί φίλοι και λάτρεις του Αργεντίνικου Tango,

Ο Π.Σ Ανάδειξης Αργεντίνικου Tango, TangoLarissa, ξεκινά για τους καλοκαιρινούς μήνες ένα Ταχύρυθμο Εισαγωγικό Σεμινάριο Αργεντίνικου Tango, που θα βοηθήσει όσους επιθυμούν να πάρουν μια καλή γεύση χορού & κουλτούρας από Αργεντινή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους τους λάτρεις του Αργεντίνικου Tango, που δεν είχαν την ευκαιρία μέχρι σήμερα να έρθουν σε επαφή με τον χορό, αλλά και σε όσους έχουν ήδη κάποια εμπειρία και θέλουν να βελτιώσουν βασικά στοιχεία στον χορό τους.

Το σεμινάριο αποτελείται από 6 δίωρα μαθήματα(12 διδακτικές ώρες) και θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 21:00-23:00. Τα μαθήματα μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς μεμονωμένα ( drop in lesson) ή συνολικά. 
Έναρξη Τρίτη 22 Μαΐου και λήξη 26 Ιουνίου

Ειδικές τιμές για ΦΟΙΤΗΤΕΣ & ΑΝΕΡΓΟΥΣ. 

Πληροφορίες, κόστος και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ 6936706273, 6944722258.

Τι είναι αλήθεια το τάνγκο; 
Ένα είδος χορού; 
Μουσική; 
Ναι, μα όχι μόνο.

Το τάνγκο - για αυτούς που το αγαπούν - είναι κάτι παραπάνω από ένα είδος χορού. Αποτελεί μια ολοκληρωτική τέχνη, μια βαθιά φιλοσοφία, έναν τρόπο να σκέφτεσαι και να ζεις. Έτσι, το τάνγκο δεν περιορίζεται μόνο στις φιγούρες των χορευτών αλλά εσωκλείει μέσα του τη μουσική, τους στίχους των τραγουδιών, την έκφραση, το πάθος, τη μελαγχολία, την αέναη αναζήτηση του εαυτού, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού, τη δύσκολη αποδοχή του ότι χρόνος είναι το τώρα.
Eίναι παράξενος μα απλός χορός. Το σώμα κινείται σαν ένα σύνολο ενωμένο με το συναίσθημα της στιγμής. Σ' αυτή τη βάση ενώνονται το αρσενικό με το θηλυκό σ' ένα χορευτικό σύνολο, σ' έναν κοινό σκοπό. Παρόλα αυτά η ένωση κρατά σε ακεραιότητα την ταυτότητα των χορευτών και την υπογραμμίζει. Έτσι, δημιουργείται ένα πρότυπο αντιθέσεων. Ο καβαλιέρος θα αναζητήσει τη ντάμα που θέλει να προσκαλέσει για χορό με τα μάτια. Στην περίπτωση που η ντάμα στρέψει το βλέμμα της αλλού δείχνει προφανώς ότι δεν ενδιαφέρεται... Στην Αργεντινή αυτή η προσέγγιση θεωρείται βασική και ονομάζεται "cabeceo". Το cabeceo λοιπόν βγάζει αμφότερους τους χορευτές από τη δύσκολη θέση και είναι καλό να γίνεται σε οποιαδήποτε milonga (σάλα χορού) ανά τον κόσμο. Στην περίπτωση όμως που η ντάμα ανταποκριθεί στα μάτια ή στο νεύμα του καβαλιέρου; Αν τον κοιτάξει κι αυτή και του χαμογελάσει; Εκεί ξεκινά ο χορός. Ο αδιάψευστος διάλογος που μαρτυρά παράφορα τι ποιοι είμαστε, πως αντιμετωπίζουμε τους εαυτούς μας, τους άλλους, τη ζωή, τον έρωτα, το άγνωστο, πως διαχειριζόμαστε τις ανασφάλειές μας. Το τάνγκο γίνεται ένας διάλογος δίχως λέξεις που όμως μπορούν να ειπωθούν τα πάντα.
Ποτέ δύο τάνγκο που χορεύονται δεν μπορούν να είναι ίδια...και εδώ έγκειται ένα μεγάλο κομμάτι της μαγείας αυτού του χορού. Αφενός, ο καβαλιέρος πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη, χωρίς όμως η εμπιστοσύνη να παραπέμπει σε βαρεμάρα ή ότι είναι προβλέψιμος στις κινήσεις του. Aφετέρου, η ντάμα πρέπει να εμπνέει και να ακολουθεί ενεργητικά τον καβαλιέρο της. Το τάνγκο είναι ένας χορός με άπειρες οπτικές. Μπορούμε να ανακαλύπτουμε συνεχώς καινούρια πράγματα σ' αυτό, ευτυχώς. Ας βάλουμε μουσική και ας αγκαλιαστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου